Преоткрий себе си

Печат

 

 Летен младежки лагер в Ахтопол (2012)

Петдесятният факултет инициира специализиран младежки летен лагер за развиване на дарбите на младите служители и разпознаване на призванието, което Бог е дал за служение. За три дни през месец юни в Ахтопол се създава наситена духовна атмосфера, в която всеки човек има възможност да се покланя на Бога, да бъде поучаван в Божието слово от други младежи и да участва в дискусионни групи. "За да участваме в обучението и предаването на систематични знания в неформална обстановка, ние се насочихме към формата на работни групи по теми с кратки представяния от млади хора с минимално дневно участие на над 35-годишни. Добре е за младите хора, които са в служение да се познават лично като способности и умения за споделяне по Божието слово и съвременните предизвикателства за вяра и живот в Христос" - сподели Таня Петрова.

Тази година участващите в конференцията имаха възможност да чуят различни говорители - п-р Иван Врачев, П-р Илчо Ефтимов, Таня Петрова, п-р д-р Атанас Атанасов, презв. Ангел Рибов, п-р Людмил Арсов, Николай Иванов (Библейска лига), Венцислав Бонев (Русе), Габриела Генчева (Велико Търново), Мария Очкова (Пловдив), Велислав Иванов (Полски Тръмбеш), Андрей Тодоров (Сливен и Германия), Десислава Момчева (Бургас 1), Тодор Радулов (Бургас - Филаделфия), Калина Тончева (Бургас - Благовестие), Ивайло Ябълкаров (Стара Загора), Йония Врачева (София), Светослав Попов (София и Финландия). Групата за хваление и поклонение се оформи като сборна формация с различни хора от градовете в България - Самуел Ефтимов (китара и вокал, Бургас 1), Данаил Врачев (китара и вокал, Пловдив - ЕПЦ "Св. Троица"), Любомир Чернев (китара - ЕПЦ "Св. Троица"), Тереза Паскова (Бургас 1- вокал и водеща) , Ева Маринова (синтезатор - Велико Търново), Ивайло Ябълкаров (вокал, Стара Загора).

Предлагаме ви впечатления на някои от участващите в конференцията:

Семинарът в Ахтопол е събитие, което дава възможност на всеки да преоткрие своя духовен потенциал. Тук се създават условия, където можеш да се вгледаш в себе си и да откриеш всичко онова, с което може да допринесеш за изграждането на едно изпълено със съдържание съществуване. Възможността да бъдеш в присъствието на духовни лидери, които пряко да ти служат и заедно с теб да търсят Него е привилегия, която би смирила и най-закоравялото от гордост сърце. Ахтопол е мястото, където можеш да бъдеш себе си, да усетиш разбиране и да бъдеш приет независимо от предрасъдъците си – място, на което може да почувстваш истинската сила на единството. (Силвия Атанасова)

Моето идване на този лагер беше чудо. Дойдох с големи очаквания,но Бог ги надмина още първата вечер и така до самият край на лагера. Благодарен съм,че се запознах с прекрасни хора и че усетих едно огромно единство, семейна обстановка :) Моля се Богу от това събиране нататък, всички от присъстващите да даваме повече и повече изобилни плодове за Господа. Бъдете благословени мили хора :) !!! (Борис Борисов)

Прекрасно е, че събития като това са факт и много се радвам, че можах да бъда част! (Калина Тончева)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
En